Kruche ciasteczka
Składniki
– 500 g mąki
– 150 g masła
– 150 g cukru
– 2 jajka
– 2 łyżeczki proszku do pieczenia
– 1-2 łyżki śmietany
Wszystkie składniki zagnieść ze sobą na gładką masę. Na maszynkę do mielenia mięsa nałożyć specjalną, nakładkę z 3 karbowanymi otworami. Przecisnąć przez nią ciasto i pokroić na kawałki o długości około 5 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 przez 15 minut, do uzyskania złotego koloru.
SMACZNEGO
https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&id=804523738A5BEA68953237FAE68BA11F9256BEC8&thid=OIP.HwVNGhCtWn3TK5bz1OGtMgHaE8&mediaurl=https%3A%2F%2Fwww.zlotaproporcja.pl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F03%2Fciasteczka-na-smalcu-3859.jpg&exph=1009&expw=1513&q=kruche+ciasteczka&selectedindex=2&ajaxhist=0&vt=0&eim=1,2,6
Dodaj komentarz