• Grupa PINO
  • Prv.pl
  • Patrz.pl
  • Jpg.pl
  • Blogi.pl
  • Slajdzik.pl
  • Tujest.pl
  • Moblo.pl
  • Jak.pl
  • Logowanie
  • Rejestracja

ⓚⓘⓣⓒⓗⓔⓝ ⓡⓔⓥⓔⓛⓐⓣⓘⓞⓝⓢ

Witaj, Zapraszam Cię do magicznego świata kuchni. Znajdziecie tutaj przepisy m.in na ciasta, potrawy, oraz wiele innych.

Strony

  • Strona główna
  • Księga gości

RURKI Z KREMEM BUDYNIOWYM

Przepis podzielony jest na dwie części.

Ciasto:

500g mąki

200g masła 82%

100g cukru pudru

3 żółtka

3-4 (pełne) łyżki śmietany 18%

szczypta soli

Nadzienie:

2 budynie śmietankowe bez cukru

6 łyżek cukru

700 ml mleka

200g masła 82%2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

 

Wykonanie

Ciasto: Do mąki dodać szczyptę soli oraz przesiany cukier puder. Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka i stopniowo wyrabiając ciasto dodawać śmietany. Po dodaniu śmietany szybko zagnieść ciasto, owinąć w folię spożywczą i schować do schłodzenia do lodówki na ok. 1 godzinę.Krem: Budynie przygotować według przepisu na opakowaniu używając 700 ml mleka. Wystudzić. Masło utrzeć na puszysto dodając po łyżce wystudzonego budyniu. Dodać ekstrakt z wanilii i krótko zmiksować. Masę wstawić do lodówki do zgęstnienia.
Ciasto kruche rozwałkować (najlepiej partiami), bardzo cienko i pociąć w 1,5-2 cm długie paski. Foremki do rurek nasmarować olejem. Paski ciasta nawijać na foremki zaczynając od strony węższej kończąc na szerszej. Gotowe rurki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w nagrzanym do 190 stopni piekarniku (grzałka góra-dół) przez ok. 20-22 minuty do lekkiego zarumienienia. Jeszcze ciepłe kruche rurki ostrożnie zdjąć z foremek. Pozostawić do całkowitego wystudzenia, nadziać za pomocą szprycy kremem budyniowym. Posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO!laughing

 

 

 

 

 

23 marca 2019   Dodaj komentarz
RURKI Z KREMEM BUDYNIOWYM  
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz

Emilcia11211 | Blogi